Jsou velkým hitem ve Spojených státech. Jedí je naslano, nasladko, se sýrem, s octem, s pálivou omáčkou,… Kapustu vůbec si Američané zamilovali a povýšili ji do skupiny tzv. superfood. Tj. extra zdravých jídel. My ji známe především v kapustnici nebo v karbanátkách. Ale kapusta se dá upravovat na řadu způsobů. Kapustové chipsy jsou zřejmě tím nejjednoduším.
Můžete je zkusit neochucené, pouze lehce osolené. Nebo ve variantě s příchutí. Vybrali jsme tu s octem.
Co potřebujete?
1 čerstvou kapustu
2 lžíce olivového oleje
sůl
Jak na to?
Kapustu operte, nechte dobře osušit a pak ji natrhejte na menší kousky. Zbavte ji přitom tvrdé části, nechte jen měkké listy. V míse ji promíchejte s olejem a osolte. Pak kapustu rozložte na plech a dejte do trouby. Pečte při 100 stupních asi 10 až 15 minut. Listy se nesmí připálit, ale měly by lehce zhnědnout.
Pokud vám chipsy zachutnají, zkuste i variantu s octem.
V misce smíchejte 2 lžíce olivového oleje, 2 lžíce balzamikového octa a sůl. Ve směsi promíchejte kapustu a opět rozložte na plech. Pečte jako v předešlém případě.
Žádné komentáře:
Okomentovat