neděle 8. listopadu 2015

Nahraďte při pečení máslo avokádem. Zamilujete si to.



Tahle superpotravina plná zdravých tuků a vitaminu E si hledá nová a nová využití v kuchyni. Guacamole je klasika, dochucené rozmačkané avokádo si běžně mažeme na toasty, leckdo ho přidává do ovocných smoothie. Dá se ovšem skvěle využít i při pečení. Nahraďte jím máslo. Rozmačkejte avokádo vidličkou, udělejte z něj pastu a nahraďte jí polovinu másla. Množství avokádové pasty odpovídá stejnému množství másla. 
Ve výsledných muffinách nebo dortíkách výrazně snížete množství kalorií a naopak zvýšíte obsah látek prospěšných zdraví - vlákniny, proteinů, vitaminu E, B, K či draslíku. A především - na chuti nic nezkazíte.  



Žádné komentáře:

Okomentovat