neděle 21. února 2016

2 důvody, proč běháte a nehubnete

Už nějaký ten měsíc pravidelně obouváte běžecké boty a kila šla doteď s naběhanými kilometry dolů. Najednou se ale hubnutí zastavilo. Proč? A hlavně - co s tím? 
Problém je pravděpodobně v tom, že si vaše tělo na zátěž zvyklo. Potřebuje nové podněty. Máte na výběr. Zařaďte do běhu sprinty, a nebo ještě lépe sprinty do kopce. Krátké např. 50 m dlouhé úseky, na kterých poběžíte opravdu naplno. Po sprintu nezastavujte. Přejděte do rychlé chůze a teprve potom znovu do běhu svého běžného tempa. 
Vytrvalostní trénink je jedna věc, k němu ale přiberte posilování. Choďte do posilovny, kupte si domů činky a posilujte. Vybudujte si svaly na rukou, břichu a zádech. Díky svalové hmotě se hubnutí rozběhne. 
Druhým důvodem, proč nehubnete, může být to, že běháte příliš často. Zjednodušeně řečeno dochází pak k tomuto - při sportu se vylučuje stresový hormon kortizol. Jeho pravidelné vylučovaní může dovést tělo k tomu, že si začne tuk ukládat. Místo toho, aby ho spaloval. Rada je jednoduchá - uberte. Relaxujte. A místo běhání zkuste alespoň jeden den v týdnu třeba jógu. 



Žádné komentáře:

Okomentovat