sobota 15. listopadu 2014

Veselé (třeba vánoční) toasty


Jestli vaše dítě miluje toasty prakticky s čímkoli, zkuste mu udělat máslové toasty s veselým motivem. Bude jen na vás, jaký obrázek zvolíte. Před Vánocemi se nabízí vánoční stromeček nebo hvězda, o Halloweenu duch, o narozeninách číslice věku oslavence, ale může toho být mnohem víc. Toasty jsou jednoduché na přípravu, voňavé a skvěle chutnají.   

Takže jak na ně? Budete potřebovat toustový chleba (kvůli kontrastu raději bílý než tmavý), máslo, skořicový cukr a alobal. Na alobal si obkreslete plátek toastového chleba a do něj nakreslete vánoční stromeček. Opatrně ho vystřihněte. 
Chleba potřete změklým máslem a pečlivě na něj přitiskněte vystřižený stromeček. Prostor mimo něj posypte skořicovým cukrem. Nešetřete, chce to poměrně silnou vrstvu. Dejte chleba do trouby rozehřáté na 150 stupňů a pečte asi půl minuty. Vyndejte a pro jistotu chleba ještě jednou posypte. Prostor mimo obrázek musí být rovnoměrně hnědý. Dejte znovu do trouby (asi na 30 sekund) a pak ho vyndejte. Opatrně sundejte alobal a máte hotovo.   

Žádné komentáře:

Okomentovat