středa 24. června 2015

Udělejte něco pro zdraví. Naučte se využívat kokosový olej i v kuchyni.

Kokosový olej z DM

Je to malý zázrak na pleť a vlasy. Ale divy umí i s naším zdravím. Jenže jak ho jíst? Modelky si ho prý dávají místo másla na pečivo, Miranda Kerr se kdysi přiznala, že ho každý den jí po lžičkách. My pro vás máme několik chutnějších nápadů.

- Až budete v létě grilovat kuřecí prsíčka, připravte si marinádu ze svého oblíbeného koření, ovšem místo olivového či slunečnicového oleje do ní dejte olej kokosový. 
- Pokud si na snídani děláte granolu, místo obvyklého oleje použijte kokosový. Upečené müsli získá skvělou chuť. 
- Přidejte ho do rýže. Zabijete tím hned dvě mouchy jednou ranou. Získáte chuťově velmi zajímavou přílohu k asijským jídlům a navíc snížíte celkový kalorický příjem pokrmu. Že se vám to nezdá? Je to tak. Američané přišli na to, že pokud se do uvařené rýže přidá kokosový olej a pak se rýže nechá 12 hodin v ledničce (v tom vidíme jistou nevýhodu), sníží se u ní počet kalorií až o 60%. 
- Kokosový olej můžete využít i při přípravě smoothie. Je jedno, z jakého ovoce ho připravujte. Přidejte do něj i trochu kokosového oleje. Na chuti tím jedině získáte. 


Žádné komentáře:

Okomentovat