neděle 14. června 2015

Všechno, co potřebujete vědět o vlasových olejích

S létem je rozhodně neodkládejte do temných koutů koupelny. Budete je potřebovat stejně jako jindy. Vlasové oleje by měly patřit do celoroční kosmetické výbavy každé ženy. Otázka proto zní:  Umíte je správně používat?  

Kdy a jak je nanášet 
Nejlépe po umytí, když vlasy nejsou ani mokré ani suché. V této fázi je vlas schopen přijmout nejvíce pěstících látek. Pokud ale máte suché vlasy, klidně olej použijte po vyfoukání nebo kdykoli během dne. Zkuste si sami, kolik jsou schopny toho do sebe nasát. 
Oleje se nenanáší ke kořínkům, nýbrž vždy jen do konců a délek vlasů. Zamezíte tím ztěžknutí. 

Na dovolenou rozhodně s sebou
Většina vlasových olejů obsahuje hodně vitaminu E. Ten brání vysoušení vlasů vlivem UV záření. Proto by vlasový olej měl jet na letní dovolenou vždycky s vámi. Doporučuje se nanášet ho na pláži po každém koupání. 

Péče na noc
Pokud máte vlasy opravdu hodně zničené, vysušené, roztřepené, vyzkoušejte nanést olej i na noc. Použijte ho ve větším množství a přes polštář přehoďte ručník. Ráno počítejte s mytím vlasů, někdo ho musí opakovat dvakrát, aby olej vymyl. 

Nebojte se a hrajte si
S vlasovými oleji si můžete vyhrát. Např. někteří kadeřníci přidávají pár kapek do pěn pro podporu vln. Pak vlasy vyfoukají přes prsty a dosáhnou přesně takových vln, jaké se teď nosí. Přirozených, ledabylých. Můžete zkusit vlastní směsi. Třeba přidat olej do vlasového mléka.   

Alverde, vlasový olej

Balea, vlasový olej

Kérastase Elixir Ultime Oléo-Complexe




Žádné komentáře:

Okomentovat