pátek 27. února 2015

Co prozradí mapa akné?

V tradiční čínské medicíně se běžně využívá obličejová analýza. Je založená na tom, že nedostatky pleti, přesněji řečeno to, kde na obličeji jsou, prozrazují, co je způsobuje a tím i cestu k jejich vyléčení. Pokud vám tedy není 15 a neprocházíte právě bouřlivým obdobím dospívání a přesto vás vedle prvních vrásek trápí i bolavé pupínky, může vám taková mapa (či analýza) hodně pomoct. Otázka tedy zní - kde máte nejvíce nečistot?

Na čele
Za nimi může být řada problémů, nejčastěji jde o špatné zažívání, potíže s játry, častý stres, nepravidelný spánek, nezdravá strava či reakce na vlasové produkty. Pijte hodně čisté vody, pravidelně spěte, nejezte sladké a slané a zkuste vyměnit šampón i kondicionér. Pro začátek.

Mezi obočím
Pupínky v této části obličeje způsobuje především příliš tučné jídlo a problémy se žlučníkem. Pijte hodně vody a vyhněte se tukům.

Na nose
Akné na nose má co dělat s nadýmáním, zácpou či špatnou cirkulací krve. Zvyšte příjem vitaminu B, méně kořeňte jídlo a zkuste si pravidelně masírovat nos. 

Na tváři
Levá tvář podle čínské medicíny naznačuje stav plic a jater, za pupínky na tváři ale možná může být i špinavý mobilní telefon, polštář či štětec na make-up nebo pudr. 

Kolem rtů
Pokud vás trápí pupínky kolem pusy, zřejmě si rádi si dopřáváte ostrá smažená jídla a trpíte občas zácpou. Zvyšte příjem vlákniny, ovoce a zeleniny. Mělo by to pomoct. 

Na bradě
Akné na bradě je nejčastěji způsobené hormonálními problémy. S tím vám pomůže lékař.

Kolem uší
Tato oblast má ukazovat na stav ledvin. Takže jestli se vám dělají pupínky kolem uší, možná vaše ledviny nefungují tak, jak mají. Zkuste začít tím, že omezíte slané a kávu a budete pít více vody. 


Žádné komentáře:

Okomentovat