neděle 1. února 2015

Toastové variace s avokádem


Je ohromně zdravé a právě teď ho seženete skoro všude. Jenže jak ho jíst? Avokádo chutná tak trochu jako máslo, takže pojídat ho nakrájené na kousky není to pravé ořechové. Radíme, využijte ho na přípravu toastů. Existuje nespočet úprav. My jsme jich pro vás vyzkoušeli pět. Všechny jsou chutné, rychlé a velmi zdravé. Pokaždé budete potřebovat opečený toastový chleba a vidličkou rozmačkané avokádo. 

- Základní varianta je všem dobře známá. K avokádu přidat jen šťávu z citronu, sůl a pepř a rozetřít na chleba.
- Zkuste to i s volským okem. Opět avokáto rozmačkejte vidličkou, osolte, opepřete, rozetřete na toast a navrch položte volské vajíčko. Pokud chcete ještě víc chuti, přidejte i opraženou slaninu. Vydatná večeře je na světě.
- Teď tak trochu po italsku. Avokádo rozetřete na toast, pak na něj položte tenké plátky mozzarelly, kolečka rajčete, pokud máte, posypte pokrájenou bazalkou, osolte a zakápněte trochou olivového oleje.  
- Rychlá a přitom super zdravá snídaně. Pomažte chleba avokádem, posolte a obložte chleba ředkvičkami. Můžete zasypat feta sýrem. 
- A na závěr varianta pro mlsné jazýčky. Opět na toast rozetřete avokádo, obložte ho na plátky pokrájenými jahodami (prodávají je velké supermarkety), zasypte zrníčky z granátového jablka a pokapte balzamikovým octem. 


Žádné komentáře:

Okomentovat