sobota 18. dubna 2015

Co vaše pleť na jaře potřebuje

Po dlouhých zimních měsících možná nevypadá úplně nejlépe. Je zašedlá, bez jasu, s rozšířenými póry, na některých místech se šupinkami. Nezoufejte, je to normální. A hlavně - všechno se dá napravit. Ve třech krocích: 

Vyloupněte se
Matná, suchá pleť bez barvy potřebuje nutně peeling. Potřebuje se totiž zbavit mrtvých kožních buněk, které ji dusí. Jednou týdně jí ho dopřejte, častěji raději ne, ať ji zbytečně nedráždíte. Pro jistotu zvolte peeling pro citlivou pleť, skvělý najdete třeba u Manufaktury. 
I mastná pleť s pupínky si říká o jarní úklid. Místo mechanického peelingu s brusnými částicemi se pro ni hodí gel či maska s kyselinou salicylovou. Olupují pokožku a čistí do hloubky póry. Nanáší se vždy po důkladném odlíčení. K sehnání jsou např. u značky Clinique nebo Avon. 

Čistící obličejový peeling s panthenolem a mandlovým olejem pro citlivou pokožku, Manufaktura


Odlehčete krém
Hutný zimní krém se do jarních dnů nehodí. Pleť už potřebuje něco jiného. Lehčí texturu, samozřejmě UV filtr. Dále pak vitaminy, nejlépe Céčko, a rozjasňující složky. Zbytek zimního krému použijte třeba na dekolt, krk a ruce.   

Znásobte péči
Je ten pravý čas na sérum. Vyberte si to, které vaše pleť potřebuje. Na první vrásky, na sjednocení tónu pleti, na zpevnění kontur. K sehnání je sérum snad na každý nedostatek pleti. 

Žádné komentáře:

Okomentovat