středa 1. dubna 2015

Návod, jak si doma zastřihnout ofinu

Hannah Simone

Čerstvě zastřižená od profesionálního kadeřníka bývá láskou na první pohled. Jenže jak dlouho vám tahle zamilovanost vydrží? Tři, maximálně čtyři týdny. Pak začnou ve vašem vztahu první problémy. Ofina nedrží tvar, dělá si co chce. Je čas na její zastřihnutí. Málokdo půjde po tak krátké době ke kadeřníkovi. Raději to zkusí doma sám. Jenže jak na to, aby vám pak nezbyly jen oči pro pláč? 
1) Než se pustíte do stříhání, pořiďte si co nejkvalitnější nůžky. Skvělé prodává např. Profimed. Koupíte je za 599 Kč. 
2) Umyjte a vyfoukejte si vlasy. Je jedno, že profesionálové stříhají ofinu na mokro, jako amatéři pracujte na dokonale suchých vlasech. 
3) Pokud máte hustou tupě zastřiženou ofinu, držte nůžky horizontálně, vodorovně. Postupujte po velmi malých částech. A nedržte vlasy tak jako kadeřníci mezi prsty. Špatně se pak odhaduje, kolik jste ustřihli. 
4) U jemný, řídkých ofin držte nůžky vertikálně. Takže budou před obličejem, špičky nůžek míří vzhůru a zastřihávají konečky vlasů. Opět jen po velmi malých krůčkách. 
5) Po pár zastřihnutí si dejte vždy pauzu. V zrcadle zkontrolujte výsledek. Napoprvé se držte hodně při zemi, příště už budete zkušenější a můžete si dovolit větší zákrok. 

Žádné komentáře:

Okomentovat