sobota 29. srpna 2015

Kosmetické zázraky s jedlou sodou


Na krabičku (příp. sáček) s jedlou sodou se vám patrně práší někde v koutě spižírky. Je to škoda. Přeneste ji co nejdříve do své koupelny, tam se vám na ni určitě prášit nebude. Budete ji tu totiž používat překvapivě často. K čemu? 

K bělení nehtů
Milujeme výrazné barvy laků na nehty, ale jejich časté užívání s sebou nese jednu nepříjemnost. Žloutnutí nehtů. Pomůže vám s ním jedlá soda a peroxid vodíku. Smíchejte je dohromady. Vzniklou pastu naneste třeba pomocí starého zubního kartáčku na nehty a nechte tak pět minut působit. 

K čištění štětců 
Jednou za čas je musíme umýt. Štětce na make-up, stíny, pudr a tvářenku. Jde to jednoduše a rychle pomocí sody. Několik lžiček rozmíchejte v misce s teplou vodou a štětce do ní ponořte. Za chvíli budou jako nové. 

Ke zklidnění a zjemnění kůže
Staré známe použití sody při podráždění pleti (třeba od sluníčka nebo štípanců) stále platí. Přidejte asi 100 g sody do teplé vany a máte uklidňující koupel hotovou. 

K odstranění odumřelých kožních buněk
Ze sody si můžete udělat efektivní peeling. Přidejte ji do svého oblíbeného čisticího gelu na obličej a rázem z něj máte peeling a mycí prostředek v jednom. 

Jako suchý šampón
Pokud vám došel ten váš z obchodu, sáhněte po jedlé sodě. Dejte ji ke kořínkům a lehce vmasírujte i do pokožky. Tmavovláskám se ovšem moc neosvědčí. 


Žádné komentáře:

Okomentovat