středa 10. prosince 2014

3 pohyby, které by ve vašem cvičení rozhodně neměly chybět

Vzpor, Sexiest Workout Ever, Doutzen Kroes

Zapátrali jsme v doporučeních několika slavných trenérů a ze všech možných cviků nám nejlépe vyšly tři následující pohyby. Jsou ideální pro shazování kil i budování svalů. Zvládnou je začátečníci, dají zabrat pokročilým. 

Vzpor
"Pevný střed je základ zdravého těla," vysvětluje důležitost tohoto jednoduchého cviku David Kirsch, trenér Heidi Klum. Posílíte při něm hned několik skupin svalů - břišní, zádové, hýždové, pokud ho budete provádět na rukou a nikoli na loktech, pak i svaly rukou. 
Jak ho provádět? Pozice je stejná jako při klicích. Opírejte se o ruce a špičky nohou, tělo je rovné, pohled směřuje dolů nebo mírně před sebe. Čím déle v této pozici vydržíte tím lépe. Lehčí variantou je vzpor na loktech. 

Skákání přes švihadlo
Jednoduché, levné a super účinné. Přes švihadlo skáčou modelky, herečky, sportovci, tak proč to taky nezkusit. Spálíte spoustu kalorií, posílíte nohy, zadek, ruce i břicho. Podle Naomi Campbell se tím hubne i v obličeji. Ze začátku vám dá zabrat i 5 minut, ale rychle se zlepšíte. Ideál je tak 30 minut skákání. 

Plié
Kdybychom si z tréninku baletek měli vzít jen jeden pohyb, byl by to podřep v rozkročení neboli plié. 
Mandy Ingber, plié
Podle Mandy Ingberg, trenérky Jennifer Aniston, nejlepší cvik na vnitřní stranu stehen. Cvičí se v mnoha variantách. Na špičkách, na celých chodidlech, v mírném rozkročení, s nohama dál od sebe, s činkami v ruce, s přidržením u židle. Kterou si vybrat? Nejlepší je různorodost, tak je střídejte. Vždy ale držte záda rovná, pánev lehce podsazenou, špičky nohou směřují tam, kam kolena. 

Žádné komentáře:

Okomentovat