pátek 24. července 2015

3 účesy, které ničí vaše vlasy

Ano, bohužel nejen žehlení, nekvalitní barvy, slunce nebo slaná voda škodí vlasům. Na seznam “záškodníků” patří i několik účesů. A zákon schválnosti tomu chce, že jsou mezi nimi právě ty, které nosíme nejraději a nejčastěji. 

Tím prvním je culík. Pokud ho nosíte příliš často, gumička, kterou vážete na těsno a navíc pořád na stejném místě, může způsobit lámání vlasů. Kdo nosí culík jen občas, problém se ho netýká. Ovšem kdo ho váže každý den, měl by vlasům dopřát co nejčastěji oddech - tzn. nosit je rozpuštěné. Pozor si dejte i u drdolu. Gumička tu může napáchat stejné škody. 

Utažený cop. Je jedno, jaký nosíte. Pokud ho pletete příliš na těsno, taháním vlasů může dojít k poškození kořínků. Následkem je pak nadměrnější vypadávání vlasů. Opět tu platí - pouze za předpokladu, že ho nosíte velmi často. Uplést si ho jen tu a tam rozhodně neškodí.  

Culík, cop, drdol z mokrých vlasů. Mokré nebo jen vlhké vlasy jsou mnohem zranitelnější, mnohem náchylnější k poškození. Především se velmi snadno polámou. Proto se vyvarujte tomu, jakkoli vlasy za mokra svazovat. Pokaždé počkejte, až budou zcela suché. 


Heidi Klum

Žádné komentáře:

Okomentovat