neděle 5. července 2015

3 zbraně proti akné, o kterých jste ještě neslyšeli

Saloos, Santalové dřevo

Kvůli nečisté pleti jste schopni udělat skoro cokoli. Na internetu i v časopech hledáte něco, co jste ještě nezkusili. Jsme na tom podobně. A při našem pátrání jsme našli tři následující málo známé rady.

1) Santalové dřevo
Ano, jedna z nejoblíbenějších parfumářských ingrediencí je silnou zbraní proti akné. Olej ze santalového dřeva má antiseptické a protizánětlivé účinky, takže pomáhá předcházet tvorbě pupínků a ty vzniklé rychle léčí. Na zahraničních eshopech seženete kosmetiku s přídavkem oleje ze santalového dřeva (např. značku Benzac), v Česku koupíte obličejové oleje santalové dřevo např. od Saloosu nebo Monoi. 

2) Převlékejte polštáře
Možná si říkáte, že tak dramatické to být s vaším polštářem převlečeným jednou měsíčně nemůže, ale dermatologové by vám řekli opak. Špinavý polštář může způsobovat ucpané póry. Je útočištěm mnoha bakterií, pleť na něm tráví hodiny a hodiny. Obzvlášť pokud máte mastnou pokožku, měňte povlečení jednou až dvakrát týdně. 

3) Zkuste hořčici
Po zubní pastě sáhnul v nejhorších případech snad každý. A zabralo to? Hádáme, že ne. Zubní pasta může naopak přivodit ještě větší zarudnutí pupínku. Místo ní vyzkoušejte hořčici. Je plná kyseliny salicylové, jedné z nejúčinnějších zbraní na akné. Vťukněte do pupínku trochu hořčice a nechte asi 10 minut působit. Pak smyjte. 

Žádné komentáře:

Okomentovat