sobota 25. července 2015

Co všechno může na gril. Meloun, švestky i broskev.


Milujete grilovačky za letních večerů, ale menu z grilu vám přijde trochu monotónní? Zpestřete si ho grilováním ovoce. Hodí se jako sladká tečka na závěr večera. Oblíbený ananas je skvělý, ale hodit na gril toho můžete mnohem víc. Čtěte dál. 

Meloun
Nakrájejte ho na trojúhelníčky, potřete kokosovým (příp. olivovým) olejem a z každé strany asi 3 minuty grilujte. Nechte vychladnout, zakápněte šťávou z limetky, nebo balzamikovým octem a posypte pokrájenou bazalkou.

Broskev
Rozpůlte ji a zbavte pecky. Grilujte rozkrojenou stranou dolů asi 3 minuty. Dozdobte skořicí a cukrem a podávejte ještě teplé nejlépe se zmrzlinou.

Švestky
Rozpůlte, vypeckujte, potřete olivovým olejem a grilujte z každé strany tak 5 minut. Podávejte ještě teplé s bílým jogurtem doslazeným medem. 

Žádné komentáře:

Okomentovat