čtvrtek 30. července 2015

Aby vlasy přežily bazén i moře bez úhony

Voda vlasům nedělá dobře. Obzvlášť ta chlorovaná a slaná. Vysušuje je, takže jsou krepaté, bez lesku, s vybledlou (vymytou) barvou. Nechodit kvůli tomu do vody, nebo plavat stylem "paní radová", není řešení. Lepší je pořádně se o vlasy starat a dodržovat několik pravidel bezpečného provozu.

1) Do vody choďte vždy s mokrými vlasy. Proběhněte nejprve sprchou a pořádně je namočte. Doporučuje se vetřít pak do nich trochu kondicionéru. Není všemocný, ale alespoň na čas pomůže. Ideální by bylo nasadit si koupací čepici, jenže tu chce v létě nosit málokdo. 
K sehnání jsou i speciální spreje, které vlasy chrání před účinky slané a chlorované vody. Třeba Kérastase Micro-Voile Protecteur. 
Kérastase Micro-Voile Protecteur

2) Když vylezete z vody, znovu je osprchujte. Nemusíte je mýt šampónem, postačí čistá voda bez chloru a soli. Pak do nich vetřete neoplachovací kondicionér nebo ještě lépe olej. 

3) Večer po koupání vlasy umyjte (na trhu existují speciální šampony pro vymytí chloru, fungují tak trochu jako peeling, např. na Amazonu koupíte UltraSwim Chlorine Removal Shampoo) a dopřejte jim vyživovací masku. 

Žádné komentáře:

Okomentovat