pondělí 13. října 2014

Jak běhat s kočárkem




Začněme tím, že Hradec je pro běh s kočárem ideální. Stačí se přiblížit k cyklostezkám Městkých lesů a můžete vyběhnout. Takže pokud chcete shodit těhotenská kila, nebo se prostě jen hýbat a na běhání bez dítěte nemáte čas, jděte do toho. 
Kdo může investovat do speciálního kočárku na běhání, má výhodu. Jde to s ním opravdu líp. Je lehčí a stabilnější. Ovšem v rovinatém hradeckém terénu na novém asfaltu můžete naběhat spoustu kilometrů i s úplně obyčejným kočárem. 
Radíme, oblečte se do výrazných barev, ať jste dobře vidět. Pořiďte si boty s měkčí podrážkou, abyste si na asfaltu neničili klouby. A proč nevyběhnout mimo něj? Rychlá jízda po kamenech či přes kořeny neprobudí jen opravdového spáče. Navíc nehrozí, že kočárek překlopíte.  Výhodou běhání s kočárkem je to, že si můžete vzít dostatek pití, banán i další vrstvu pro případ, že vám bude zima. Rovrhněte si trasu tak, abyste se stihli vrátit v době, kdy váš prcek bude vstávat. 
Začněte s opravdu pomalým tempem. Běhání s kočárem je v podstatě silovým tréninkem, kila, která před sebou tlačíte, jsou znát. Neopírejte se o něj, jen ho lehce tlačte před sebou. Myslete na rovná záda, obzvláště v kopečkách dostávají velmi zabrat, a zkraťte krok. Pánev by měla být lehce podsazená. Běhejte tak, jak je vám to přirozené. Nám se osvědčilo tlačit kočár jednou rukou a střídat je. Kopce vás ovšem donutí, chytnout madla oběma rukama. Na závěr vám pak poradíme, abyste pravidelně protahovali a posilovali záda. Hlavně bederní a krční část. Při častém běhání s kočárkem vás můžou pobolívat. 

Žádné komentáře:

Okomentovat