sobota 25. října 2014

Jak připravit salát, který opravdu zasytí


Také nechápete ten typ lidí, kterým k obědu stačí jen salát? Milujete saláty, ale hodinu po tom, co je sníte, vám kručí v břiše a sháníte se po něčem jiném? Pak jste na správném místě, protože vám poradíme, jak ze svého salátu udělat opravdu výživné hlavní jídlo.
Chce to vlákninu. Ta dává pocit plnosti. Vaše porce salátu by měla obsahovat špenát, kapustu či hlávkový salát, k tomu i brambory nebo houby. K vláknině přidejte proteiny. To znamená kuřecí maso, rybu, fazole, vajíčko nebo třeba super zdravá chia semínka. Vyhněte se nízkotučným dresinkům. Mají sice málo tuku, ale o to víc cukru, což způsobí pocit hladu. Místo nich sáhněte po olivovém oleji nebo másle, spoustu zdravých tuků obsahuje avokádo. Nakonec salát posypte olivami, piniovými oříšky nebo nakládanými cibulkami. Ty samotné vás sice nezasytí, ale udělají z vašeho salátu báječné hlavní jídlo.  
Poslední rada zní možná banálně, ale funguje - jezte vsedě a v klidu. Právě tak se vašemu žaludku nejlépe tráví. Poděkuje vám za to třeba i tím, že zůstane dlouho plný.  

  

Žádné komentáře:

Okomentovat