neděle 26. října 2014

Záchranný plán pro vaši ofinu


Pokud máte ofinu, hádáme, že ji jeden den milujete a druhý den nesnášíte. Tak to má většina majitelek ofin. Vypadají stylově, rámují obličej a ubírají roky. Jenže s ofinou je těžké pořízení. Jakoby si žila vlastním životem. Každý den vypadá jinak, a tak ji upravujete a upravujete a upravujete. 
Aby vám práce s ofinou zabrala co nejméně času a přinesla co možná nejkrásnější výsledek, máme pro vás několik rad, jak ji upravovat. 

Vyfoukejte ji co nejdříve po umytí vlasů. Schne rychleji, takže čím dříve se do toho pustíte, tím budete s jejím tvarem spokojenější. 
Technika foukání ofiny je následující: fén držte nad hlavou, hlavu mějte skloněnou k zemi a malým kulatým kartáčem česejte ofinu z jedné strany na druhou. Dokud nebude suchá. Nakonec podtočte konečky. 
Aby vlasy nepoletovaly a ofina držela tvar, zakončete foukání žehlením.
Co se týče stylingových produktů, u ofiny platí dvojnásob: méně je více. Použijte klidně ten přípravek, který dáváte do zbytku vlasů, ale šetřete s ním.
Pravdou je, že ofina se mastí rychleji než zbytek vlasů, takže se neubráníte častějšímu mytí. Zvládnete to nad umyvadlem před ranní hygienou. Stačí jen kapka šampónu, napěnit, promnout a spláchnout. 
A na závěr - vaší absolutní nutností se se zastřihnutím ofiny stává suchý šampón. Investujte do kvalitnějšího a používejte ho ve velmi malém množství.   

Žádné komentáře:

Okomentovat