pátek 10. října 2014

Kosmetický zázrak za 50 korun


O čem je řeč? O obyčejné vazelíně. Tak třeba v drogerii DM ji pořídíte za necelých 50 Kč, což je za kosmetiku téměř nic. Dobře si ale přečtěte, co všechno taková vazelína dovede. 
Ten základní způsob použítí známe všichni. Na suché ruce, chodidla, lokty, kolena, rty. Výborně funguje na kůžičku kolem nehtů, což se bude hodit hlavně v nadcházející zimě.
Světoví vizážisté a modelky vazelínu používají i při líčení. Na závěr ji vťuknou do obočí, čímž ho upraví, uhladí a dodají mu na lesku. Je to detail, ale vzhled obočí dokáže opravdu hodně. Ve stejně malém množství ji nanášejí i na nenalíčená víčka, opět pro lesklý vzhled. 
Kadeřníci vazelínu používají i na úpravu vlasů. Například když chtějí udělat dokonale uhlazený culík, vtírají ji do konečků, aby neposedně nepoletovaly. K ruce vám bude i při domácím barvení vlasů, ochrání totiž pleť před nechtěným zbarvením. 
A na závěr - Jennifer Aniston v jednom rozhovoru prozradila, že si vazelínu vtírá na noc kolem očí. Pečuje tím o jemnou pleť očního okolí a o řasy. 

Žádné komentáře:

Okomentovat