neděle 18. ledna 2015

Co dělá dlouhé telefonování s pletí?


Asi tušíte, že nic pěkného. A i když kvůli tomu zřejmě nikdo nezmění své telefonovací návyky, je dobré vědět, na čem jsme. Třeba proto, abychom jí to vrátili jinde. Třeba při své běžné kosmetické péči.  

Vrásky
Neustálým nakloněním krku (ať už při telefonování nebo esemeskování) si můžete způsobit nejen bolesti hlavy a páteře, ale i ošklivé vrásky pod bradou a na krku. Nemluvě o vráskách kolem očí, které vznikají mhouřením očí při pročítání textovek nebo internetu v mobilu. 

Akné
Už se k vám zřejmě dostala zpráva, že na mobilním telefonu je zpravidla více bakterií než na záchodovém prkýnku. Špína z make-upu, potu a neumytých rukou se tu hromadí a může pak způsobovat např. nepříjemné bolavé pupínky. Myslete na to a očištěte občas svůj telefon. Použijte čisticí ubrousky s alkoholem. 

Tmavé skvrnky
Co se stane s pletí, když dlouhým hovorem tzv. zavaříte svůj mobil? Teplo si může pohrát s produkcí melaninu a způsobit pigmentové skvrny. 

Pokud opravdu často a dlouho telefonujete, popřemýšlejte o pořízení sluchátek. V některých západních zemích jsou naprosto běžnou záležitostí. 


Žádné komentáře:

Okomentovat