čtvrtek 15. ledna 2015

Pleťové oleje neřeší jen suchou pleť. Ale i akné nebo vrásky.


Nemáte suchou pokožku, takže se olejům obloukem vyhýbáte? Děláte chybu. Oleje umí mnohem víc, než jen zvláčnit pleť. Poradí si i s pupínky nebo vráskami. Chce to jen vybrat ten správný olej. Představujeme vám tři, které možná neznáte. 

Dýňový olej
Perfektní na ekzémy, akné, zanícené bolavé pupínky, jizvičky, malé ranky. Má totiž velmi silné regenerační účinky. Protože obsahuje opravdu velké množství zinku, hodí se i na poškozené vlasy. Seženete ho ve zdravých výživách nebo třeba u firmy Saloos. 

Meruňkový olej
Doporučuje se na ošetřování kůže novorozeňat, takže pokud trpíte na citlivou pleť, tohle pro vás bude to pravé ořechové. Nádherně pleť zvláční, navíc zpomaluje stárnutí pleti, a to díky vysokému podílu vitaminu A a E. Redukuje jemné i hlubší vrásky. Koupíte ho např. v Manufaktuře. 

Olej z hroznů
Patří k řidším olejům, lehce se vstřebává a hodí se pro mastnou pleť (při pravidelné péči zmírníte její maštění). Fantasticky má zabírat i na stárnutí pleti, připisují se mu totiž téměř zázračné antioxidační účinky. Seženete ho v e-shopech. 

Právě teď v zimě oleje nemusíte používat pouze na noc. Kupte si v lékárně kapátko a dvě tři kapky přidejte do svého hydratačního krému. Smíchejte v dlani a naneste na obličej. 




Žádné komentáře:

Okomentovat