úterý 6. ledna 2015

Zkuste to jinak: malé, ale účinné změny v kosmetické rutině


S novým rokem je nejvyšší čas zkusit některé věci jinak. Lépe. Lépe jíst, víc se hýbat, …. Vylepšit ale můžete nejen svůj životní styl, ale i každodenní kosmetickou péči. Že nevíte co zlepšit? Poradíme vám.

Antiperspirant před spaním
Pokud vás trápí nevzhledné mokré kruhy v podpaží (je jedno, jestli je léto nebo zima, ty umí potrápit v každé roční době), pak zkuste to, co radí dermatologové. Antiperspirant aplikujte po koupeli před spaním. Účinná látka se neodplaví potem pryč, ani se nesetře oblečením. Může tak lépe fungovat. Ráno ho klidně použijte ještě jednou. Uvidíte změnu k lepšímu. 

Masáž lufou na sucho
Alespoň jednou do týdne bychom si měli dopřát peeling celého těla. Odstraněním kožních šupinek kůže prokoukne, zjemní a získá lepší barvu. Kdo užívá lufovou žínku (nebo podobný typ žíňky), ať s ní zkusí masáž na sucho. Před sprchou. Taková je mnohem účinnější. 

Nesmývací kondicionér pro suché vlasy
Trpíte na suché až krepaté vlasy? Jedna z těch nejlepších věcí, které pro ně můžete udělat, je mýt je co nejméně. Voda je hodně vysušuje. Redukovat samotné mytí vlasů jde ovšem těžko. Myjeme si je tehdy, kdy už to potřebují. Nevypadají dobře nebo vás svědí kůže. Redukujte proto samotné mytí. Suchý nesplachovací šampón vám rozhodně neradíme, zato nesplachovací kondicionér ano. Tzv. Leave-in balzámy koupíte v každé drogerii. Samotný proces mytí vlasů jimi zkrátíte o polovinu. 

Místo termální květová voda
Proti tolik propagované termální vodě ve spreji nic nemáme. Pleti prospívá. Ale co zkusit něco jiného, voňavějšího a přinejmenším stejně účinného? Kupte si květovou vodu. Lehce dostupná (např. v DM) je růžová voda. Hodí se pro suchou i mastnou pleť. Pořídit si ale můžete i levandulovou nebo heřmánkovou. Podle typu pokožky. A stříkejte ji kdykoli si vzpomenete. 


Žádné komentáře:

Okomentovat