čtvrtek 29. ledna 2015

Jak spálit více kalorií za stejný čas


Pokud shazujete přebytečná kila, poradíme vám, jak tento zdlouhavý a náročný proces urychlit. Jak během stejného času spálit více kalorií. 
Existuje několik taktik. Zvolte si jednu nebo lépe zkuste všechny, ať se výsledek dostaví co nejrychleji. 

Přidejte intervaly
Je jedno, jaké kardio cvičení děláte. Ať už běháte nebo třeba jezdíte na kole (letošní zima přeje oběma sportům, běžci jsou i teď samozřejmostí, ale v Hradci narazíte i na nadšené lednové cyklisty), během aktivity přidejte několikrát na intenzitě. Jen na pár sekund, ale dejte do toho všechno. Výzkumy prokázaly, že střídáním pomalých a rychlých intervalů se spálí mnohem více kalorií než při pomalém tempu. 

Zapojte všechny čtyři končetiny
Tato pravidlo se netýká pouze běžců, ale řady jiných sportů. Pokud během své oblíbené aktivity zapojujete především dolní, nebo horní končetiny, vezměte do rukou lehké činky, nebo si na nohy připněte lehkou zátěž. Když místo dvou končetin budou pracovat všechny čtyři, efekt pohybu se znásobí. 

Buďte nevěrní

Nezůstávejte pouze u jedné sportovní aktivity. Střídejte je. Tělo potřebuje nové impulzy. Pouze když se musí přizpůsobovat neznámým typům překážek (sport je pro něj překážka, tělo je od přírody lenivé), zdokonaluje se. Trenéři doporučují např. tento režim: měnit aktivity po 6 týdnech. 

Žádné komentáře:

Okomentovat